۲۲ خرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۵۱

در موزه حیات وحش هفت چنار/

همایش تنوع زیستی و نمایشگاه عکس پرندگان پایان یافت

همایش تنوع زیستی و نمایشگاه عکس پرندگان پایان یافت

همایش تنوع زیستی پرندگان تهران در موزه حیات وحش هفت چنار با تاکید بر ضرورت افزایش کیفیت محیط زیست پایتخت برای رویت پرندگان و با معرفی چهره های شاخص پرنده نگری تهران جمعه شب به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین همایش تنوع زیستی پرندگان شهر تهران در حالی از سوی ستاد توسعه پایدار و محیط زیست شهرداری تهران روز گذشته (جمعه) برگزار شد که به دلیل بالا بود شدت آلاینده های هوا و همین طور افزایش جمعیت و سرعت ساختمان سازی و در نتیجه کم بودن سبزینه های شهری، حیات پرندگان در تهران با خطر جدی مواجه شده است.

صدور قطعنامه برای فراهم کردن شرایط بازگشت پرنده ها به آسمان پایتخت به ارتقاء سطح کیفی محیط زیست شهر تهران سنجاق شده است و به عقیده کارشناسان حاضر در این همایش تا هوای تهران آلوده است پرنده ها نمی توانند به خوبی گذشته پرواز کنند.

بنیانگذار علم تاکسیدرمی پرندگان در ایران در مراسم اختتامیه این همایش با اشاره به کم شدن تعداد پرندگان کشور به خصوص شهر تهران گفت: مهمترین موضوع به خطر افتادن حیات پرندگان کمبود مواد غذایی مورد نیاز پرندگان به دلیل مشکلات شهری است و تا زمانی که غذای پرنده های شهر تامین نشود، نمی توان به بازگشت آنها امیدوار بود.

هدایت تاجبخش با اشاره به کم شدن تعداد و گونه های پرنده تاکید کرد: دیگر کسی رغبتی برای شکار پرنده ندارد، نه به این دلیل که فرهنگ شکار و حفاظت از پرنده ها بالا رفته، بلکه به این دلیل که دیگر پرنده ای وجود ندارد.

وی گفت: برای اینکه از حضور پرنده ها لذت ببریم و به شکوهمندی آفرینش آنها پی ببریم باید مدتهای زیادی به عادات و رفتارهای پرنده ها دقت کنیم چرا که نگاه کردن به پرنده ها علاوه بر اینکه لذت بخش است می تواند تامل بر انگیز و آموزنده باشد.

همچنین یک عکاس حیات حیات وحش (پرنده) که نمایشگاهی گروهی را در موزه حیات وحش هفت چنار برگزار کرده در گفتگو با خبرنگار مهر هدف از برگزاری این نمایشگاه را شناسایی و معرفی گونه ها و تعداد پرنده های ساکن شهر تهران به شهروندان عنوان کرد و گفت: ما شهروندان پرندگان را می بینیم اما نمی دانیم از چه  گونه ای هستند، بعضی فکر می کنند پرنده ها فقط گنجشک، کلاغ  و یا کریم هستند و به همین دلیل شاید چندان به حفاظت آنها اهمیت نمی دهند.

امیر حسن جعفری ورامینی تاکید کرد: با استفاده از هنر عکاسی تلاش کردیم تا آنجا که می توان 147 گونه پرنده ساکن تهران و اطراف شهر را برای مخاطبان شناسایی کنیم و تا حدودی هم توانسته ایم موفق شویم چون در این نمایشگاه مردم با علاقه به تابلوهای عکس نگاه می کنند و واکنشهای خوبی داشتند.

وی اضافه کرد: برای عکاسی از پرنده ها در شهرهایی مثل تهران اولین موضوع این است که شما به طبعیت و پرنده ها علاقمند باشید چون کار پر مشقت و سختی است. اگر این علاقه وجود نداشته باشد کسی نمی تواند چندین ساعت نزدیک لانه یک پرنده بنشینید تا تنها در فاصله چند ثانیه بتواند از پرنده عکاسی کند.

جعفری ورامینی با اشاره به ساعات و زمان و فصل مناسب عکاسی از پرندگان در شهر اظهار کرد: در شهرها باید قبل از روشن شدن هوا در مکان مورد نظر باشیم و ادوات مورد نیاز را بچینیم چرا که با شلوغی و تراکم جمعیت کمتر می توان به پرنده ها نزدیک شد.

در پایان مراسم اختتامیه همایش تنوع زیستی پرندگان و نمایشگاه عکس پرنده های تهران از چهره های برتر پرنده نگری در تهران و اساتید دانشگاه و فعالان محیط زیست تجلیل شد.

کد خبر 1098980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha